Kiropraktik

​En kiropraktor er en autoriseret sundhedsperson, der beskæftiger sig med undersøgelse, diagnose, forebyggelse og behandling af smertetilstande og nedsat funktion i muskel- og skeletsystemet.

Man kan henvende sig direkte til en kiropraktor uden henvisning fra egen læge eller speciallæge. Kiropraktoren er uddannet - og forpligtet - til selvstændigt at undersøge og diagnosticere, hvori en skade består. Såfremt der er behov for undersøgelser, kiropraktoren ikke selv kan varetage, eller anden behandling er påkrævet, henvises der typisk til egen læge.

Smerter i rygsøjlen (især nakke og lænd), evt. med udstrålende smerter til ben og/eller arme, er den hyppigste grund til, at man henvender sig til en kiropraktor. Rygsmerter kan optræde på forskellige måder og i forskellige sværhedsgrader lige fra ømme muskler til alvorligere skader som f.eks. en diskusprolaps.

Kroppens muskler og led kan også medføre symptomer væk fra ryggen, eksempelvis hovedpine, som også er en hyppig grund til at opsøge en kiropraktor.

Lokale smerter i arme og ben er også en almindelig grund til at søge kiropraktor.

Undersøgelse og diagnose. Undersøgelsen omfatter en sygehistorie og en grundig undersøgelse af området med besvær. Ofte suppleres undersøgelsen med mere almene undersøgelser som f.eks. blodtryksmåling eller lignende.

Røntgenundersøgelse. Undertiden er det nødvendigt at udføre en røntgenundersøgelse.

Behandlingen hos en kiropraktor består af flere elementer:

  • Information og rådgivning
  • Kiropraktisk manipulationsbehandling
  • Bløddelsbehandling
  • Øvelser / genoptræning
  • Forebyggelse

Information og rådgivning

Dette opfattes som en selvstændig del af behandlingensforløbet. Patientens egen viden om skaden og håndtering af skaden i dagligdagen er meget vigtigt for et godt behandlingsforløb.

Manuel behandling er en bred vifte af metoder, hvor kiropraktoren bruger sine hænder til at løsne/ udspænde de stramme eller "låste" led i ryg, arme eller ben.

Kiropraktisk manipulationsbehandling er et særkende for kiropraktorerne og er en metode der specifikt og nænsomt retter på funktoinen i et led, ofte med en karakteristisk hørlig lyd.

Bløddelsbehandling anvendes over for muskler, sener og ledbånd mv.

Øvelser og genoptræning er patientens egen indsats for at genoptræne eller styrke den tabte funktion af det skadede område. Dette vil afhængigt af problemet omfatte både stabilitets-, styrke-, smidigheds- og/eller koordinationstræning. Træningen foregår oftest som hjemmetræning efter grundig instruktion på klinikken.

Forebyggelse er en vigtig del af et behandlingsforløb, idet det desværre er ret almindeligt at få tilbagevendende problemer, når man først har fået en skade. Forebyggelse omfatter i særdeleshed træning.​

​Kontakt os i dag

Sidder du inde med nogle spørgsmål, vil vi hellere end gerne besvare dem.

Vi har stor erfaring på området og bidrager gerne med gode råd og vejledning.

Ring til os på 56 14 19 11 eller skriv en mail til kiro@kiro2680.dk.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firmainfo

Kiropraktisk Klinik Solrød ApS

Solrød Center 36, 1. sal tv., 

2680 Solrød Strand

Find os på Google Maps

Telefon:  56 14 19 11

E-mail: kiro@kiro2680.dk

CVR: 29621497

Vi er medlem af:

Har du lyst til at se mere af vores arbejde? Så følg med på Facebook: 

Her finder du os